De aanleiding

Park Valkenberg ligt in de binnenstad van Breda in de wijk Valkenberg achter het Kasteel van Breda. Vroeger was het park de tuin van het kasteel. In het stadspark is een vijver met een grote fontein en staan een aantal kunstwerken.

Het park is een plek om tot rust te komen en een ontmoetingsplaats voor culturele evenementen. Op Koningsdag wordt in het park de Kindervrijmarkt gehouden. Door het jaar heen worden ook andere activiteiten in het park georganiseerd, zoals Breda Barst en de Valkenbergconcerten.

Opdrachtgever

Gemeente Breda in samenwerking met Lux-Lab

Onze uitdaging

De grote fontein is onlosmakelijk verbonden met het park en haar activiteiten. Om de fontein zelf tot levend kunstwerk te verheffen en actief onderdeel van evenementen te maken, heeft LuxLab een creatief ontwerp gemaakt voor een permanente ‘licht en water’ show.

Hoe realiseer je een dergelijk ontwerp waarbij de beweging van het water in de fontein wordt versterkt door licht. En kan dit ook met geluid?

Onze oplossing

Het besturingssysteem dat TechDynamics ontwierp en installeerde zorgt dat het water, de dynamische verlichting en geluid centraal kunnen worden aangestuurd en gesynchroniseerd.

Bij concerten en evenementen kunnen we de aansturing van water, licht en geluid opnieuw programmeren en synchroniseren op basis van een nieuw creatief ontwerp. 

Op deze manier ontstaat een betoverend schouwspel van dynamisch licht, water en (live) geluid dat past bij ieder moment.

Betoverende uw parkfontein met interactieve verlichting

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van interactieve gekleurde stadsverlichting in uw gemeente, bij een project of kunstwerk? Neem contact op. We gaan graag de uitdaging aan.