Home/Innovaties, Lichtkunst/GLOW 2019 – Eindhoven

De aanleiding

‘Expect the unexpected’ is een onderdeel van het Lichtfestival GLOW Eindhoven 2019.

Ook al regent het en blaast de wind om je oren, kan een winkelgebied dan een omgeving zijn waar je graag uitgaat of rustig gaat zitten? In het Emma District kijkt en luistert men naar beeld en geluid. En laat zich onder de luifel op het pleintje voor het Philips Museum verleiden tot rust te komen.

De experimentele setting is inmiddels een permanente interactieve beleving.

Opdrachtgever

‘Expect the unexpected’ is een samenwerking van Het Lux Lab (idee en concept), Thijs Lodewijk (soundscape compositie), van Klundert (audio programming) en TechDynamics (system integration).

Onze uitdaging

Kan de openbare ruimte ons positief en ontspannen stemmen? Het antwoord is ‘ja’.

Ellen de Vries, Thijs Lodewijk, LudoWic en TechDynamics creëerden samen een uniek schouwspel dat bezoekers van het pleintje en de winkels in vervoering brengt. Beeld, licht en experimentele elektronische muziek worden in perfecte harmonie getoond en ten gehore gebracht. De poëzie van verlichting en de technische kant ervan komen in dit experiment bij elkaar.

Onze oplossing

TechDynamics was verantwoordelijk voor de technische realisatie van dit spektakel. De complete system integration van de sensoren, timing, sturing, compositie van geluid, licht en beeld werd door ons verzorgd. Net als de installatie. Inmiddels is de experimentele setting permanent en verzorgen wij het beheer en onderhoud ervan.

Hier ligt onze uitdaging. Onze geïntegreerde interactieve lichttechniek kent geen grenzen.

We houden van een uitdaging

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van interactieve gekleurde stadsverlichting in uw gemeente, bij een project of kunstwerk? Neem contact op. We gaan graag de uitdaging aan.